Mobiele Eenheid Friesland een stuk professioneler.

Friesland • De afgelopen maanden is de inzet van de politie in Friesland bij wedstrijden in het betaalde voetbal verder geprofessionaliseerd. Samen met de gemeente Leeuwarden zijn een aantal maatregelen genomen die moeten zorgen voor meer veiligheid voor het (voetbal) publiek en agenten. Bij de thuiswedstrijden van de twee Friese betaalde voetbalclubs worden politiemensen ingezet met een Mobiele Eenheid achtergrond. Daarnaast zijn nieuwe politievoertuigen en een mobiel camerasysteem aangeschaft.

Aanleiding professionalisering

De professionalisering van de inzet van de politie in Friesland bij wedstrijden in het betaalde voetbal is in gang gezet vanwege ontwikkelingen in het land, de niet aflatende inzet van politie bij thuiswedstrijden van sc Cambuur en sc Heerenveen en de aanbevelingen uit de voetbalaudit van de wedstrijd SC Cambuur – Roda JC van vorig jaar. 

Aanschaf nieuwe voertuigen
Om de ME op deze nieuwe manier te kunnen laten werken, zijn drie nieuwe politievoertuigen aangeschaft. Deze voertuigen zijn kleiner en wendbaarder dan de gebruikelijke voertuigen van de ME. De nieuwe voertuigen zijn van het Merk Mercedes,  type Sprinter 319 CD, voorzien van een 4 x 4 aandrijving met een vermogen van 190 pk oftewel 140 kW.

Aanschaf mobiel camerasysteem

Met financiële middelen van de gemeente Leeuwarden heeft politie Friesland een modern mobiel camerasysteem aangeschaft dat gebruikt gaat worden bij alle wedstrijden van sc Cambuur en sc Heerenveen. Dit systeem is gemonteerd op twee van de drie nieuwe voertuigen. De beelden die deze camera’s maken, kunnen worden gebruikt om mensenmassa’s te monitoren en strafbare feiten op te sporen

Tekst en Foto’s : Politie Nederland

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt