Open Dag ANWB Alarmcentrale

Assen – Op zaterdag 16 oktober hield de ANWB Alarmcentrale een Open Dag in hun nieuwe onderkomen aan de Amerikaweg in Assen. De oude locatie aan de Hoofdvaartsweg in Assen werd te klein in verband met het overnemen van de eerste meldingen van de steunpunten in München, Lyon en Barcalona.

Dit betekend dat alle telefoontjes in Assen terecht komen en hier verdeeld worden naar de juiste vestiging of afdeling.

 

De steunpunten in het buitenland houden zich momenteel alleen nog maar bezig met het vervolg van een hulpverlening. Op 15 september 2010 werd het voormalig Getronics gebouw al in gebruik genomen door de ANWB.

Maar  zaterdag was het mogelijk voor belangstellenden om het nieuwe pand te bezichtigen.Zo was er een rondleiding door het gebouw inclusief een kijkje op de alarmcentrale. De bezoekers konden ook deelnemen aan een communicatie les of zien hoe medewerkers worden ingewerkt alvorens zij op de alarmcentrale gaan werken. Ook zijn er in het pand diverse rustkamers ingericht voor het personeel.

Het gebouw is strak modern ingericht. De werkplekken van de medewerkers in de alarmcentrale zijn zo ingericht dat iedere medewerker naar buiten kan kijken. De horizon op de fotowanden in het pand zijn gelijk als de horizon buiten het pand. Tevens lopen de kleuren van de foto’s als banen door de Alarmcentrale.

Op één van de fotowanden was een foto te zien van een Traumahelicopter. Deze foto is gemaakt door Compact Media en dan ook leuk om terug te zijn.

Foto’s; R.Koene © Compact Media (Meer foto’s volgen)

 

 

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *