Kalveren omgekomen bij grote brand in Peize (Update 13:00)

Peize – Vrijdagavond 22 oktober om 20.42 uur werd  aan de N372, een garage/schuurbrand gemeld aan de Roderweg te Peize. Echter binnen een minuut werd er opgeschaald naar middelbrand, waardoor naast de brandweer van Roden, ook de korpsen van Peize en Assen werden gealarmeerd.

Ter plaatse bleek de brand te zijn uitgebroken in een loopstal van een boederij met jong vee. Uit de eerste berichten bleek dat er mogelijk gevaarlijke stoffen in de schuur aanwezig zouden zijn. Uit voorzorg is direct de omgeving afgesloten en zijn de naastgelegen woningen ontruimd. In de schuur zou een benzinetank staan, waardoor ontploffingsgevaar bestond.

Om 20:48 uur werd de melding grote brand gegeven waardoor ook de brandweer van Zuidlaren naar Peize moest afreizen. Bij de brand in de schuur zijn ongeveer 70 kalveren om het leven gekomen en wat klein vee. Om 23:00 uur had de brandweer het vuur onder controle. Bij de brand is asbest vrijgekomen. De bewoners waren tijdens de brand niet aanwezig. Er raakte niemand gewond.

UPDATE!!

21:36 Persalarm: Brand in loopstal van een boederij in Peize

22:10 GRIP 1 gegeven. Meetploeg Eelde  gealarmeerd en GHOR Drenthe

22:50 Kalveren omgekomen bij de brand (circa 70).

00:06 Einde Grip 1

Foto’s P.Koene & H.Huizinga © Compact Media

Foto’s met dank aan J. Wobbes (Brandweer-roden.nl)

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *