Zeer grote brand in bedrijfspand Hoendiep

Groningen – Omwonenden meldden op donderdagavond 4 november om ongeveer 20.00 uur een brand bij een bedrijfspand van de firma Knols Koek aan het Hoendiep in de stad Groningen. Door omstanders werd gemeld dat het een uitslaande brand betrof, waarop de brandweer van Groningen uitrukte met groot materieel. Ze kregen daar bij assistentie van het brandweerkorps van Haren.

De brand breidde zich verder uit en werd verder opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Wat betekent dat de brand bestreden werd met vier tankautospuiten, twee ladderwagens en ondersteunend materiaal.

Een aantal omwonenden werd uit voorzorg uit hun woningen geevacueerd. Bij de brand was sprake van veel rookontwikkeling. Aan omwonenden werd daarom geadviseerd om uit voorzorg ramen en deuren te sluiten. Onder ander in de omgeving van de Kraneweg werd door een meetploeg van brandweer Ten Boer een meting verricht. Hierbij werd niets bijzonders gemeten.

De schade aan het bedrijfspand is aanzienlijk. Ook als gevolg van rook en bluswater. Desondanks mag gesteld worden dat dankzij een snelle inzet van de brandweer een deel van het gebouw behouden is.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend.

Bron: Hulpverlening Groningen

Foto’s: M.Nuvner 112 Nederland

 

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt