Smokey Road Show op het Koopmansplein in Assen

Assen- Zaterdag vond er op het Koopmansplein in Assen de Smokey Road Show plaats. Brandweer Assen en de Energiewacht gebruiken deze show om inwoners bewust te maken van de brandveiligheid in huis.

Zo kunnen bewoners van het centrum een veiligheidscheck aanvragen. Hierop voeren gespecialiseerde medewerkers van de Energiewacht een inspectie uit in de woning. Hierbij worden verschillende aspecten gecontroleerd om de veiligheid in huis te vergroten. Ook als de woning niet is uitgerust met rookmelders word hier door de medewerkers voor gezorgd.

De brandweer ondersteund deze actie op het koopmansplein door het gebruik van een oefencontainer. Voorbijgangers kunnen proberen om in deze met rook gevulde container de uitgang te vinden. Ervaring leert dat dat niet altijd even gemakkelijk is. Ook in een bekend gebouw is het moeilijk de weg te vinden als deze volledig onder de rook staat. Voor mensen is het dan lastig om afstanden in te schatten.

Foto’s en tekst: P.Koene ©Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *