Politie vind twee ton illegaal vuurwerk in Roderesch.

Roden/Roderesch –  Om 20:30 uur werd de brandweer Roden onder prio 2 opgeroepen voor assistentie van de politie. Aangekomen aan de Norgerweg was rondom het desbetreffende woning en autobedrijf alles afgezet. 

Het Openbaar Ministerie hield de 64 jarige man al langere tijd in de gaten. Dit omdat de eigenaar een bekende is van de politie en justitie, omdat hij al meerdere keren veroordeeld is voor diverse illegale handel waaronder het bezit in illegaal vuurwerk.

Op het terrein van de woning is volgens politie zo’n 2 ton illegaal vuurwerk gevonden. Het zware vuurwerk lag opgeslagen in diverse auto’s. Het vuurwerk was afkomstig uit Polen en Duitsland. De ‘voertuigen waarin het vuurwerk was opgeslagen zijn door de politie in beslag genomen en voor nader onderzoek afgevoerd.

De politie heeft de eigenaar en twee andere verdachten aangehouden. Tevens heeft de politie na aanleiding van de inval in Roderesch ook de woningen van de bestelbusbestuurders uit Friesland doorzocht. In beide woningen is volgens de politie nog eens 900 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vurwerk lag opgeslagen in een doos en in een aanhanger.

Foto’s: Jefrey Wobbes (Brandweer Roden)
 

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *