Koeien uit gierkelder gered.

Appelscha – De brandweer van Appelscha werd vrijdagmiddag gealarmeerd voor dier in nood aan de Menneweg in Appelscha. Ter plaatse bleek dat er bij een boerderij twee koeien door de vloer waren gezakt en in de gierkelder waren gevallen.

Aangezien de boer het zelf niet voor elkaar kreeg om de dieren uit de kelder te halen werd de hulp van de brandweer ingeschakeld. Met waadpakken en perslucht op gingen twee brandweermannen de gierkelder in. Met behulp van sjorbanden een kraan en veel mankracht werden de koeien één voor één uit hun benarde positie bevrijd.

De uitgeputte beesten werden daarna naar een hok gebracht waar ze bij konden komen van hun avontuur. Buiten werden de brandweermannen schoongespoeld. Na dik een uur kon de brandweer terug naar de kazerne.

Foto’s met dank aan: Klaas de Groot regio Appelscha.

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *