Loos alarm door asbest verwijdering.

Oosterwolde – De brandweer van Oosterwolde kreeg in de nacht vrijdag op zaterdag een automatisch brandalarm in de oude dierenzaak in de stationstraat in Oosterwolde. Ter plaatse bleek er vanaf de buitenzijde niks aan de hand te zijn.

Echter om zeker van te zijn, wilde de brandweer toch het pand verkennen dit werd bemoeilijk aangezien ze in het pand bezig zijn met het verwijderen van asbest. De eigenaar van het pand was niet te bereiken. Tevens was het voor de brandweer en alarmcentrale onbekend welke firma bezig was met de werkzaamheden.

Hierdoor gingen twee brandweerlieden met ademlucht voor een snelle verkenning het pand binnen. Het lukte echter niet het alarm af te zetten. Vermoedelijk door de luchtvochtigheid en stof. Vanuit de alarmcentrale in Leeuwarden werd het systeem uitgeschakeld.

De politie werd op de hoogte gebracht dat het inbraakalarm niet kon worden uitgeschakeld. Hierna keerde het korps naar de kazerne.

Foto’s: R.Koene © Compact Media

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *