Sinterklaas weer in Nederland

Assen- Zaterdagmiddag werd er weer met volle verwachting gewacht op Sinterklaas. Nadat de Sint in Harderwijk was aangekomen ging hij met het pietengevolg naar Assen.  Eerst kwam de Sint aan in het centrum  van de stad om daar door de burgemeester welkom te worden geheten. Nadat hij hier door de vele kinderen was uitgezwaaid kwam de Sint naar de wijk Marsdijk.

Ook hier waren vele kinderen verzameld om de Sint in hun woonwijk welkom te heten. Onder begeleiding van de politie, verschillende muziekkorpsen en heel veel pieten kwam de Sint naar het winkelcentrum. De kinderen waren al goed voorbereid door de muziekpiet. Vele sinterklaasliedjes en dansjes waren snel ingestudeerd. Sinterklaas kon dan ook genieten van vele kinderen die voor hem zongen.

Toen de Sint alle kinderen had verteld dat ze hun schoen mochten zetten vanavond kon hij weer terugkeren naar het kasteel waar hij in Nederland verblijft.

Foto’s: P.Koene & H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *