1.200 ongevallen met speelgoed

Nederland – Kinderen hebben steeds vaker bepaalde eisen aan speelgoed. Met de feestdagen voor de deur is het ook zeer belangrijk welke cadeau’s er worden gekocht. Elk jaar komen er 1.200 kinderen tussen de 0 en 13 jaar op de afdeling Eerste Hulp van een ziekenhuis terecht na een ongeluk met speelgoed, dat bedoeld is voor gebruik binnenshuis.

Meer dan de helft zijn kinderen tussen de 1 en 5 jaar oud, zij lopen het meeste risico. Speelgoedautootjes, knikkers, driewielers en potloden zijn vaak de boosdoener.

Bij 6% van de kinderen is het letsel zo ernstig dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis.

De oorzaak ligt vaak in het onveilig gebruik van speelgoed of dat kinderen spelen met speelgoed dat niet geschikt voor hen is. Het is belangrijk dat ouders erop letten dat speelgoed past bij de leeftijd van hun kind en wat ze kunnen. Op speelgoed staat de adviesleeftijd aangegeven. Let vooral op de waarschuwing: niet geschikt voor kinderen beneden de 3 jaar. Speelgoed dat kleine onderdelen bevat is gevaarlijk voor kleine kinderen, omdat ze het kunnen inslikken waardoor verstikkingsgevaar ontstaat.  In de meeste gevallen betreft het  jongere kinderen die met speelgoed spelen van hun ouder broer of zus.

De veiligheid van het speelgoed zelf is uiteraard ook belangrijk. Kijk altijd of er een CE keur op de verpakking staat, dan voldoet het aan de Europese richtlijnen, die recentelijk zijn aangescherpt.

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *