Vliegtuig maakt voorzorgslanding op Vliegveld Eelde

Eelde- Woensdagmiddag om 14.54 uur werd er groot alarm geslagen in de Alarmcentrale. Op Groningen Airport Eelde kwam een middelgroot vliegtuig binnen met problemen. Hierop werd gelijk Grip 2 afgegeven. Verschillende brandweerkorpsen uit Eelde, Vries, Assen en Groningen spoedden zich naar het vliegveld. Ook het Ghor team werd gemobiliseerd.

Bij de noodlanding zou het gaan om een toestel met 7 tot 50 personen aan boord. Echter landde het toestel veilig op de grond. De brandweer kon dan ook snel weer retour naar de kazerne. Daarom werd er om 15.11 ook einde Grip 2 gegeven. De verschillende leidinggevenden van de hulpdiensten hebben nog overleg gehad in het luchtvaartgebouw. Welk toestel daadwerkelijk problemen had is niet geheel duidelijk. Wat het probleem was op dit moment ook niet.

Achteraf bleek het te gaan om een klein zakentoestel met 4 passagiers.

Foto’s en tekst: P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *