Plotselinge gladheid zorgt voor zwaar ongeval in Gasselte

Gasselte- Donderdagmiddag werd de brandweer van Gieten gealarmeerd voor een verkeersongeval in Gasselte. Ook drie ambulances evenals de ambulancemotor werden naar de Borgerweg in Gasselte gestuurd.

Ter plaatse bleken twee voertuigen met elkaar in aanraking te zijn gekomen. Door de plotselinge gladheid was de Peugeot 307 uit de bocht gegleden en had hierbij een wachtende Volkswagen Caddy geraakt. Door de klap van de aanrijding werd de Caddy ongeveer 60 meter weggeslingerd, hierbij enkele bomen op een haar na missend.

De inzittenden van de Peugeot werden in het nabijgelegen restaurant verzorgd door het aanwezige ambulancepersoneel terwijl verderop de brandweer en ambulance de onfortuinlijke bestuurder uit de Volkswagen Caddy haalde.

Drie personen werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving. De Verkeersongevallenanalyse heeft het ongeval in kaart gebracht waarna de berger de beide auto’s kon bergen.

POLITIEBERICHT:

Verkeersongeval met letsel

GASSELTE – Donderdagmiddag heeft op de Borgerweg een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Een 44-jarige automobilist uit Borger reed samen met een 46-jarige vrouw uit Borger in een personenauto over de Borgerderweg vanuit Gasselte richting Drouwen. De auto raakte in een slip en kwam daardoor op de verkeerde weghelft terecht. Op dat moment kwam een 73-jarige automobilist uit Barger Compascuum net tot stilstand op een oprit van een restaurant. De auto met daarin de 44-jarige man en de 46-jarige vrouw botste frontaal tegen de 73-jarige automobilist. Hierdoor kwam de 73-jarige automobilist op een parallelweggetje tot stilstand. Mogelijk is de 44-jarige automobilist in een flauwe bocht naar rechts de macht over het stuur kwijt geraakt vanwege gladheid door hagel. De 44-jarige man en de 46-jarige vrouw werden opgevangen in het restaurant en werden met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Assen overgebracht. De 73-jarige automobilist werd door de brandweer uit zijn auto gehaald en hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen vervoerd. De politie regelde ter plekke het verkeer, verrichtte onderzoek en heeft de zaak in behandeling. De auto’s moesten worden afgesleept.

Foto’s en Film: P.Koene en H. Huizinga  © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Film: P.Koene

Film :

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *