Ontwikkeling brengt ons naar de toekomst.

Nederland – Rijkswaterstaat is in een vergevorderd stadium van ontwikkeling van nieuwe wegen. We rijden momenteel met ze allen al op rubber, echter met de verwachte toename van het wegverkeer is er gekeken of er ook mogelijkheden waren om wegen van een andere materiaal te maken.

Daarom heeft Rijkswaterstaat op de A50 bij Apeldoorn de proef op de som genomen door een strook van 300 meter rubber neer te leggen.

Door de verwachte toename van het wegverkeer zijn stillere wegdekken nodig, waarmee het geluid aan de bron wordt verminderd. Met de huidige poreuze wegdekken zoals het zeer open asfalt beton (zoab) zijn de technische mogelijkheden voor verdere geluidsreductie bereikt. Een zeer veelbelovende ontwikkeling is het open elastische wegdek, waarvan de bekendste variant het rubberen wegdek is.

Met het nieuwe wegdek is mogelijk geluidreductie met minimaal acht decibel terug te brengen en de duurzaamheid te bebevorderen. De proef die gedurende drie jaar duurt moet duidelijk maken of een elastisch wegdek, in dit geval een wegdek met rubber, een oplossing kan zijn voor een verdere geluidsreductie. Daarnaast moet de proef inzicht geven in de aanlegmogelijkheden, de verkeersveiligheid (stroefheid, remvertraging) en de verwachte duurzaamheid. Verder proberen we met deze proef inzicht te krijgen in de invloed van de onderliggende laag op de hechting met de deklaag en op de geluidreductie. Daarom is op een deel van het proefvak een open onderlaag van zoab aangebracht en op een deel een dichte onderlaag van STAB.

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *