Brand bij aardappelzetmeelfabriek AVEBE in Gasselternijveen.

Drenthe – Vrijdagmiddag om 13:30 uur werd een bedrijfs binnenbrand gemeld aan de Baptistenkade in Gasselternijveen. Bij aankomst bleek de brand bij aardappelzetmeelfabriek AVEBE plaats te vinden. De brand is vermoedelijk ontstaan in het ketelhuis van de fabriek.

Zeven minuten na de eerste melding werd de hulp in geroepen van het korps van Gieten. Er was veel rookontwikkeling waarneembaar op het dak van de AVEBE fabriek, waardoor de brandweer direct is begonnen met verkenning van het pand en de waterwinning.

Vanaf 13:38 uur werden er diverse korpsen van Stadskanaal, waaronder een hoogwerker. Hoe groot de schade is en wat de oorzaak van de brand is, is nog onduidelijk.

Foto’s: H.Huizinga © Compact Media

H.Huizinga

is onze hulpverlener in ons midden, Hij is werkzaam bij de Brandweer van Assen en gezien zijn werkzaamheden daarom besloten alleen nog evenementen fotografie te verrichten! Zijn verzorgingsgebied is momenteel Assen en omstreken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *