Zwaar verkeersongeval N48

Zuidwolde – Op de N48 tussen Balkbrug en Hoogeveen heeft vrijdagmiddag omstreeks 16:00 uur ter hoogte van hmp 107,0 nabij Zuidwolde een zwaar ongeval plaatsgevonden. De brandweerkorpsen van Zuidwolde en Hoogeveen werden hiervoor gealarmeerd.

Na 4 minuten werd er opgeschaald naar middel ongeval. Waarop ook de hulp werd ingeschakeld van het Traumahelikopter van het UMCG. Ter plaatse bleek dat bij het ongeval meerdere voertuigen betrokken waren.

Hierbij was een betrokken vrachtwagen schuin op zijn kant in een naastgelegen sloot tot stilstand gekomen. Ook waren er bij het ongeval twee personenauto’s betrokken die zwaar beschadigd waren. Waarbij één van de auto op de zijkant is beland. De auto is gestabiliseerd waarna het dak is verwijderd.

Een man (leeftijd onbekend) is met zwaar letsel onder begeleiding van de trauma arts overgebracht naar het ziekenhuis, over haar toestand is niets bekend.  De 8-jarige zoon is eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. Over de andere betrokkenen is nog niks bekend.

De N48 is geruime tijd afgesloten geweest in verband met het onderzoek en de berging van de voertuigen. De vrachtwagen die bij dit ongeval betrokken was is van het zelfde bedrijf waarvan vanmorgen op dezelfde weg een ongeval mee gebeurde.

Over de exacte oorzaak van het ongeval wordt door de VOA onderzoek gedaan.

Foto’s: H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Politiebericht:

Zuidwolde • Vrijdagmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de N48. Een 49-jarige man uit Deventer reed met zijn twee zoontjes van 8 en 9 jaar over de N48 toen hij door nog onbekende reden op de verkeerde weghelft terecht kwam.

Hij botste hierop frontaal tegen een vrachtwagen, sloeg met zijn auto over de kop en kwam op de zijkant tot stilstand. Omstanders hebben één van de twee zoontjes direct uit het voertuig kunnen halen en eerste hulp verleend. Hij was licht gewond. De man en zijn andere zoon zaten enige tijd bekend en zijn door de brandweer uit het voertuig gehaald. Beide waren zwaar gewond. Alle drie de familieleden zijn overgebracht naar het Sofia Ziekenhuis te Zwolle. Tijdens de botsing kon een 39-jarige vrouw uit Dedemsvaart welke achter de man uit Deventer reed, haar voorganger niet meer ontwijken. Zij botste tegen de auto van de man uit Deventer. Zij raakte niet gewond.

De 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Heeten is ter plaatse ook direct opgevangen voor omstanders welke eerste hulp hebben verleend. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Röpcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg. De 49-jarige man uit Deventer is later die avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

H.Huizinga

is onze hulpverlener in ons midden, Hij is werkzaam bij de Brandweer van Assen en gezien zijn werkzaamheden daarom besloten alleen nog evenementen fotografie te verrichten! Zijn verzorgingsgebied is momenteel Assen en omstreken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *