Man door het ijs gezakt!!

Groningen – Zaterdagochtend werden de hulpdiensten uit de stad en Haren opgeroepen voor een drenkeling bij Hoornseplas.

Hier was een 53-jarige man en zijn vrouw door het ijs gezakt, de vrouw wist zelf uit het water te komen, de  man heeft bijna een half uur tot zijn middel in het ijskoude water gestaan. Een voorbijganger alarmeerde de hulpdiensten. De toegesnelde brandweerduikers zijn het ijs op gegaan en hebben hem uit het wak gered. Waarna de man op de redplank door collega’s aan de vaste wal zwaar onderkoeld op de kant is gebracht. Vervolgens werd hij in de ambulance behandeld en is later overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer pakte weer in en keerde even daarna weer terug naar hun post.

De politie adviseert mensen niet zomaar het ijs op te lopen, op veel plekken is de ijsdikte nog onbetrouwbaar.

Politiebericht:

Man en vrouw door het ijs gezakt

EELDERWOLDE – Zaterdagmorgen kwam er bij de hulpverleninginstanties een bericht binnen dat op de Hoornse Plas een man door het ijs waren gezakt. Een getuige vertelde dat hij was aangesproken door de vrouw die verklaarde dat haar man door het ijs was gezakt. De vrouw was naar eigen zeggen op eigen kracht uit het wak gekropen. De getuige belde direct 1-1-2. Toen de agenten en brandweer bij het wak kwamen werd een 53-jarige man uit Leek staande in een wak aangetroffen. Een duikteam van de brandweer hebben de man uit het koude water getild. Een ambulance heeft de Leekster met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis. De man en vrouw maken het naar omstandigheden goed. De politie waarschuwt mensen zich niet zomaar op het ijs te wagen. Zij adviseert de berichtgeving over de betrouwbaarheid van het ijs op de lokale radio en televisie in de gaten te houden.

Foto’s: M.Druppers 112 Nederland

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *