Grote brand in Zuidbroek (Foto Update)

Zuidbroek – Maandagavond om 19:14 uur is er een brand uitgebroken in een loods aan de Wal in Zuidbroek. De brandweerkorpsen van Zuidbroek en Groningen werden hiervoor gealarmeerd. Er werd al snel opgeschaald naar middelbrand waardoor ook het korps van Veendam ter plaatse kwam.

De loods waar de brand is uitgebroken is vermoedelijk van het bedrijf BAM. Omwonenden hoorden vlak voor de brand drie harde knallen. De brand gaat gepaard met flinke rookontwikkeling. Binnen tien minuten na de eerste melding werd er opgeschaald naar grote brand, waardoor meerdere blusgroepen van Veendam, Groningen en Haren werden opgeroepen.

Volgens berichten is er naast asbest geen andere gevaarlijke stoffen vrijgekomen. de brandweer is van plan om de brand gecontroleerd uit te laten branden. Het is onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

Tekst en Foto’s: R.Koene, P. Koene en H.Huizinga © Compact Media/Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *