Middelbrand in garagebedrijf te Rolde

Rolde- Zaterdagavond gingen de pagers van het brandweerkorps van Rolde voor een binnenbrand bij een autobedrijf in Rolde. De brandweer die net klaar was met de kerstmarkt kon daarop snel uitrukken. Al snel werd de melding opgeschaald naar middelbrand. Hierop werd ook het korps van Gieten en de hoogwerker uit Assen gealarmeerd.

Omdat het vermoeden bestond dat er bij de brand asbest kon vrijkomen werd het aanwezige publiek op ruime afstand gehouden.

De brandweer heeft met twee hogedrukstralen de brand geblust om vervolgens de rook uit het pand te verdrijven. Bij de brand is er geen asbest vrijgekomen

De brand is vermoedelijk ontstaan bij een Citroën Xsara picasso. Ook andere auto’s hebben behoorlijke brandschade en rookschade opgelopen.

De technische recherche doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

Politiebericht:

Politie onderzoekt brand in autobedrijf

ROLDE – De politie verricht onderzoek naar een brand die op zaterdagavond heeft gewoed in een autobedrijf aan de Grolloerstraat. Rond 19.30 uur kwam een melding binnen van brand aan de Grolloerstraat. Ter plekke werd geconstateerd dat er twee auto’s in een autobedrijf in brand stonden. De brandweer had de brand snel onder controle en rond 20.00 uur werd het sein brandmeester gegeven. Vanwege het mogelijk vrijkomen van asbest werd de Grolloerstraat tussen een rotonde en de Rolderdingspillaan afgezet. Door de snelle blussing, is er geen asbest vrijgekomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Foto’s: H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *