Brandweer gaat voor heel Noord-Nederland over op splinternieuw brandmeldsysteem.

Noord-Nederland – De brandweerregio’s Drenthe, Fryslân en Groningen vernieuwen in 2011 de doormeldapparatuur bij meer dan duizend bedrijven en instellingen die verplicht zijn aangesloten op de meldkamer van de brandweer.

Het gaat hier om bijvoorbeeld verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen en bedrijven met extra risico’s. Rond het project is deze week een informatiecampagne van start gegaan.

De nieuwe apparatuur maakt bij brand sneller verbinding met de meldkamer en is betrouwbaarder dan de huidige meldinstallaties. De vernieuwing past ook in de doelstelling van de drie brandweerregio’s om vanaf eind 2011 in de nieuwe Noordelijke meldkamer in Drachten met nog slechts één brandmeldsysteem te werken.

De komst van een uniform brandmeldsysteem voor heel Noord-Nederland betekent dat de kosten binnen drie jaar ook voor iedereen gelijk worden. Uitgangspunt is dat het systeem voor de brandweer kostendekkend moet zijn. Voor een aantal bedrijven en instellingen betekent dit dat de kosten op het huidige niveau blijven, anderen gaan iets minder betalen en er is een groep die een hoger bedrag dan tot nu toe moet gaan betalen. Het vernieuwen van alle apparatuur bij deze bedrijven en instellingen in de drie regio’s moet in 2011 zijn afgerond.

De brandweer in Noord-Nederland treedt na de installatie van de nieuwe apparatuur strakker op bij loze meldingen. Door voorlichting te geven willen de brandweerregio’s in Noord-Nederland samen met de bedrijven en instellingen zorgen dat deze kostenverslindende onnodige uitrukken van de brandweer minder voorkomen.

Bron: Meldkamer Noord-Nederland.

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *