Friesland verwelkomt nieuwe brandweervoertuigen.

Friesland – Woensdag 15 december werd er in de brandweerkazerne van Noordwolde officieel de laatste tankautospuit uit de tweede Friese mantelovereenkomst  van de regio Friesland  overgedragen aan de Intergemeentelijke Brandweer Oost- en Weststellingwerf (IBOW).

In de door de regio afgesloten mantelovereenkomst zijn gezamenlijk afspraken vastgelegd over de aanschaf van de nieuwe tankautospuiten. In totaal zijn de afgelopen vier jaar zesentwintig nieuwe brandweervoertuigen aangetrokken.

De brandweervoertuigen van het merk MAN die zijn geleverd door fabrikant HDS (Dutch Rescue Vehicles) zijn in het bijzonder uitgerust met een drukluchtschuim systeem waarmee de brandweer zeer efficiënt branden kan blussen. Alle geleverde voertuigen zijn na een korte uitleg officieel  door de fabrikant aan de burgemeester Oosterman overgedragen. Die op zijn beurt de sleutel kon overdragen aan de brandweerkorpsen. Door de aanschaf van de nieuwe brandweervoertuigen is de regio Friesland zijn tijd vooruit.

Naast de afsluiting van de tweede mantelovereenkomst door de overdracht van de brandweer voertuigen van Wolvega, Appelscha, Haulerwijk en Noordwolde, werd er een nieuwe mantelovereenkomst bekend gemaakt. In de nieuwe overeengekomen afspraken is de bedoeling nog eens vijfentwintig voertuigen aan te kopen.

Tekst: R.Koene © Compact Media.nl

Rectificatie: De huidige geleverde brandweervoertuigen beschikken niet over een drukschuim systeem, Echter is dit wel vastgelegd in de nieuwe mantelovereenkomst.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *