Auto te Water in Huis ter Heide.

Huis ter Heide – Vrijdagmorgen om 05:25 uur raakte een 35 jarige  man uit  Zuidhorn te water met zijn auto in de Kolonievaart, nadat hij op de N919 van Huis ter Heide naar Veenhuizen in de bocht de macht over zijn voertuig verloor. Het voertuig was aan de rechterkant in de berm geraakt en na een stuurcorrectie aan de linkerkant op de kop in het kanaal belandt.

De brandweerkorpsen van Norg, Smilde en Assen werden gealarmeerd. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de man zich in het voertuig te bevinden. Meteen gingen twee duikers het water in om de wagen te openen. Dit was een lastige klus, aangezien de auto deels onder het ijs lag. De man is door de brandweerduikers van Smilde en Assen uit zijn voertuig gehaald.

Het MMT kwam ook ter plaatse en heeft de man in de ambulance behandeld. Hij is onder begeleiding van het Mobiel Medisch Team naar het UMCG in Groningen gebracht met ernstige onderkoelingsverschijnselen.  

Foto’s: © Remko Nieboer Compact Media/Nieuwsflyer.nl

Kijk ook eens op Brandweer Norg

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

One thought on “Auto te Water in Huis ter Heide.

  • 21 mei, 2014 at 22:35
    Permalink

    Zou altijd nog wel willen weten welke duikers mij gered hebben uit die auto

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *