Vuurwerk verkoop gestart.

Nederland – Elk jaar weer gebeuren er ongelukken met vuurwerk. Jongeren tussen de 10 tot 19 jaar zijn de grootste risicogroep. Vooral hoofd en handen worden vaak getroffen. Voor de hulpdiensten zijn dit zeer drukke dagen.

De meeste ongelukken worden veroorzaakt doordat mensen het vuurwerk niet op de juiste manier afsteken of niet de juiste hulpmiddelen gebruiken. Een ander misverstand is vuurwerk voor kinderen, sterretjes bijvoorbeeld. Ook al noemen ze die wel eens kindervuurwerk of koud vuur, ONZIN! Koud vuur bestaat niet, dus ook sterretjes zijn gevaarlijk: het brandende deel heeft een temperatuur van 1.500 graden celsius!

In de periode van 24 december 2009 tot en met 3 januari 2010 zal naar schatting 770 slachtoffers van vuurwerkongevallen behandeld op de SEH-afdeling van een ziekenhuis. Het aantal vuurwerkslachtoffers is met een daling van 2% nauwelijks lager dan dat van de vorige jaarwisseling. Ten opzichte van de jaarwisseling 2007/2008 is het aantal slachtoffers wel fors gedaald, met ruim 30 procent.

Voor zover bekend zijn er rond de jaarwisseling 2009/2010 geen slachtoffers overleden als gevolg van een ongeval met vuurwerk.

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt