Drukke nacht voor Asser brandweer

Assen- De brandweer van Assen heeft een drukke jaarwisseling gehad dit jaar. Vanaf dat er aan het begin van de avond een autobrand gemeld werd op het Peelo in Assen is de brandweer bijna constant in touw geweest met oud en nieuw brandjes.

Om even na drie uur werd er een woningbrand gemeld aan de Witterstraat. Doordat de brandweer al rekening had gehouden met en verhoogde inzet rond oud en nieuw was de brandweer snel ter plaatse. Door de inzet van twee hogedrukstralen was de brand snel onder controle.  De brandweer heeft de woning verder nog geventileerd.

De Burgemeester van Assen is ook nog even ter plaatse geweest om zich op de hoogte te laten stellen van de situatie.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend. De bewoonster is door buren opgevangen.

Terwijl de brandweer nog aan het ventileren was kwam er een melding van een automatisch brandalarm bij het Mercurius centrum. Hierop werden de overige blusploegen van Assen gealarmeerd. Echter kon de brandweer al snel de lokatie van de woningbrand verlaten waardoor de inzet van de overige blusploegen niet nodig was.

De brandmelding bleek echter loos alarm en om vier uur kon de brandweer dan eindelijk genieten van de saté en oliebollen. Of de brandweer later nog is ingezet voor vreugdeveuren is ons niet bekend.

Foto’s: P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *