Leeuwarders aangehouden op verdenking van brandstichting.

Assen – Zondagmorgen om 09:15 uur werd er een woningbrand gemeld aan de Anreperstraat in Assen. Na enkele minuten werd er opgeschaald naar Middelbrand. Waardoor de brandweer van Assen met groot materieel ter plaatse kwam. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand. De brand woede in een vrijstaande woning die al vele jaren leeg bleek te staan. Door snel handelen wist de brandweer te voorkomen dan het vuur oversloeg naar aangrenzende woningen.

De getroffen woning brandde volledig uit. In verband met instortingsgevaar werden de bovenverdieping van de woning gesloopt. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met het nablussen van de brand. De brandweer kwam met 6 voertuigen te plaatsen waaronder twee tankautospuiten, hoogwerker,schuimblusvoertuig, OVD en Logistiek.

Kort na het uitbreken van de brand hield de politie twee verdachten uit Leeuwarden aan op verdenking van brandstichting. Een derde verdachte wist te ontkomen. Dit naar aanleiding van aanwijzingen dat drie personen bij het pand waren gesignaleerd. Twee van hen een 19 jarige man en een 20 jarige vrouw uit Leeuwarden worden op het NS-station in Assen aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verder verhoor. Het onderzoek van de politie  loopt nog.

Foto’s © P.Koene & H.Huizinga  Compact Media/Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt