Grote brand in flat Drachten. (Update)

Drachten – Maandagavond om 21.13 werd er een woningbrand gemeld aan de Melkkelder in Drachten. Twee minuten later werd er reeds opgeschaald naar middelbrand. Bij aankomst van de brandweer bleek er een behoorlijke brand te woedden in een flat.

De aanwezige politie heeft de rest van de flat ontruimd. De brandweer heeft vervolgens opgeschaald naar GRIP-1. Dit houdt in dat het gaan om een multidisciplinaire inzet waarbij een zogeheten COPI (COmmando Plaats Incident) word opgezet. Hierin word overleg gepleegd tussen de Gemeente, Brandweer, politie en Ambulancezorg.

De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse. Een appartement is volledig uitgebrand. Omliggende appartementen hebben rook en waterschade opgelopen.

Mogelijk is de brand ontstaan door een sigaret. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.

Politiebericht:

DRACHTEN – De politie heeft maandag rond 21.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een woningbrand aan de Melkkelder in Drachten. De brand was ontstaan in een flat op de tweede verdieping. De bewoners van het flatgebouw zijn geëvacueerd en opgevangen in buurthuis De Skammel. De brandweer had de brand snel onder controle en rond 23.00 uur konden de flatbewoners weer naar huis. De brand is waarschijnlijk ontstaan doordat de bewoner na een schoonmaakklus met spiritus een sigaret aanstak.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *