Politie Drenthe wil de toename van overvallen in Assen inbannen.

Assen • De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over een overval op het tankstation aan de Zwartwatersweg en een poging overval op een supermarkt in Assen. De politie in Assen brengt deze overvallen met elkaar in verband.

Benzinestation Zwartwatersweg

Op maandagavond 27 december 2010 is geprobeerd het benzinestation aan de Zwartwatersweg in Assen te overvallen. Omstreeks 19.30 uur liep een gemaskerde man het station binnen en bedreigde de medewerker met een vuurwapen. De man maakte niets buit door toedoen van de medewerker. Samen met een tweede man, die bij de ingang was blijven staan, vluchten ze vervolgens te voet.

De overvaller wordt omschreven als een man met een lengte van ongeveer 1.60 tot 1.70 meter. Hij droeg een wit zogenaamd ‘screammasker’ met daarover de capuchon van zijn jas. Deze bolstaande jas was donkergekleurd. Verder droeg hij een donkere spijkerbroek en witte sportschoenen.

De tweede man is iets groter. Deze man droeg een blauwe spijkerbroek en een donkere jas. In het benzinestation hangen camera’s waarmee de overval is vastgelegd. De beelden zijn te zien op het Youtube kanaal van Politie Drenthe.

De politie in Assen wil graag in contact komen met mensen die maandagavond rond 19.30 uur op 27 december jl. deze verdachte personen hebben gezien bij- of in de omgeving van dit benzinestation. Of wellicht kent of herkent u de dader van het filmpje. Beschikt u over informatie, dan kunt u bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Supermarkt Maasstraat

Op vrijdagavond 24 december 2010 rond 18.00 uur heeft een poging tot een overval op een supermarkt aan de Maasstraat plaatsgevonden. Een onbekende man kwam de supermarkt binnen en bedreigde een caissière met een vuurwapen en eiste geld.

Hij droeg een wit zogenaamd ‘screammasker’. Het duurde de overvaller wellicht te lang voordat hij geld kreeg en hij ging er vervolgens vandoor. De man verliet dus zonder buit de supermarkt. Gedurende de poging tot de overval waren getuigen aanwezig en de politie wil graag met hen in contact komen.

Er waren op dat moment mogelijk meerdere getuigen in de omgeving aanwezig. De politie zou ook graag met mensen willen spreken die tussen 17.30 uur en 18.30 uur in en buiten de supermarkt aanwezig waren. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Bron: Politie Drenthe

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *