Muur gesloopt na schoorsteenbrand.

Wijnjewoude – Donderdagavond om 18:49 uur kwam er bij de alarmcentrale een melding binnen van een schoorsteenbrand aan de Duerswald in Wijnjewoude. Hierop werd het korps van Ureterp gealarmeerd.

Bij aankomst van de brandweer was er inderdaad sprake van een woningbrand. Onlangs had er een verbouwing plaatsgevonden waarbij twee kachels uit verschillende verblijven op een nieuw rookkanaal waren aangesloten. 

De rook was zeer hevig en kwam uit de stenen schoorsteen die echter niet meer gebruikt werd. Bij het verkennen met een warmtebeeldcamera bleek dat het vuur zich achter de kachel te bevinden, de kachel is toen door de brandweer naar buiten gebracht.

Volgens de brandweer was de kachel een maand in gebruik en was de geplaatste muur te dicht om het rookkanaal geplaatst, waardoor de wand  die bestond uit hout en gips door de warmte is gaan smeulen. De brandweer heeft de smeulende stukken verwijderd. Nadat de brandweer er zeker van was dat er niks meer brandde konden ze terug keren naar de kazerne.

Foto’s en Tekst: © Compact Media

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *