Brandweer Veenhuizen vakkundig te werk.

Veenhuizen – Vrijdagavond om 20:00 uur werd het korps van Veenhuizen onder prio 2 gealarmeerd voor een boom dat dreigde te vallen aan de Oude Gracht  in Veenhuizen. Ter plaatse bleek dat al enige grote takken waren afgebroken, omdat de kans bestond dat de boom door de harde wind om kon vallen. Is er voor gekozen om de boom om te zagen.

Het korps van Veenhuizen vroeg de hulp in van de hoogwerker van brandweer Assen om de boom vakkundig neer te kunnen leggen.  Met behulp van de hoogwerker werd een touw om de boom geknoopt en bevestigd aan een andere boom.

De brandweer gebruikte naast een kettingzaag ook nog een grote bijl en koevoet om de boom te laten om vallen. Door goed werk van het korps viel de boom keurig op de plek die was aangewezen.

Foto’s: R.Koene  Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *