Zeer Grote brand bij Polem in Lemmer.

Lemmer – Dinsdagmiddag 08 februari 2011 brak er rond 16:00 een brand uit bij Polem aan de industrieweg in Lemmer. De brand greep snel om zich heen waardoor al snel opgeschaald werd naar een zeer grote brand alarmfase 2.

Hierbij is de hulp gevraagd van diverse korpsen uit de wijde omgeving van Lemmer waaronder het korps van Rutten uit Flevoland. Door de hevige rookontwikkeling die vrij kwam bij de brand zijn meetingen verricht om na te gaan of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Volgens de politie hebben de meetploegen geen gevaarlijke stoffen gemeten in de omgeving.

Bij het bedrijf Polem is gespecaliseerd in het maken van kunstof silo’s. Voor zover bekend bij de politie is er niemand gewond geraakt. De werknemers konden tijdig het bedrijvencomplex verlaten aldus de politie.

Het bedrijf kan als verloren worden beschouwd. De brandweer heeft kunnen verkomen dat de brand is overgeslagen naar andere bedrijven. Over het ontstaan van de brand is nog niks bekend. Hier wordt na de brand wel onderzoek na gedaan.

Brandweer inzet:

Brandweer Lemmer, Echten, Heerenveen, Sneek, Bolsward, Joure, Sint Nicolaasga, Drachten, Leeuwarden en Rutten.

Foto’s: Keimpe Anema (Brandweer Heerenveen)

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *