Update 11-02-2011: Verdachten straatrovers opgepakt! (Video)

UPDATE 11-02-2011:

Onderzoek straatroven afgerond

ASSEN – Met de aanhouding van de twee 17-jarige jongemannen uit Assen en Groningen lijken de twee straatroven van zondag 23 januari opgelost. De twee jongens zijn eerder deze week aangehouden en daarna verhoord. Donderdag zijn ze voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en vervolgens in Bewaring gesteld voor de duur van 14 dagen. Tijdens het onderzoek is hun betrokkenheid bij beide straatroven duidelijk geworden. Ze hebben hierover een bekentenis afgelegd. De politie kon ze aanhouden nadat hun identiteit bekend was geworden door filmbeelden van een bewakingscamera op het Youtube kanaal van Politie Drenthe te plaatsen. Deze beelden zijn tijdens het vorig weekeinde bijna 100.000 keer bekeken. Het leverde honderden reacties op en in een aantal daarvan werden de namen van de twee jongens genoemd. Daarop is het filmpje verwijderd en zijn de twee jongens aangehouden. Het dossier wordt nu opgemaakt en binnenkort zullen de verdachten voor de rechter moeten verschijnen. De politie bedankt iedereen die informatie heeft verstrekt na het bekijken van de videobeelden.

UPDATE 09-02-2011:

ASSEN – Dinsdag hield de Drentse politie in Groningen de twee jongens aan die worden verdacht van de twee gewelddadige straatroven op 23 januari in Assen. Bij de verdachten gaat het om twee jongens van 17 jaar uit Groningen en Assen. De politie kwam de twee op het spoor op basis van informatie die bij de politie binnenkwam nadat op YouTube een filmpje was geplaatst waarop de beide straatrovers te zien waren. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Assen – De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over een tweetal straatroven in Assen op zondag 23 januari 2011. De verdachten staan op de hier getoonde beelden.

Op zondag 23 januari 2011 zijn er op de Stationsstraat en de Doevenkamp twee straatroven gepleegd. Dit gebeurde tussen 17.45 en 18.00 uur. De politie vermoedt dat de beide berovingen zijn gepleegd door dezelfde daders. Rond de tijd van de berovingen zijn in een supermarkt beelden vastgelegd van twee personen die de politie in verband brengt met deze beide berovingen. De politie is op zoek naar deze twee verdachten.

Op de bewuste avond werd een 35-jarige man uit Assen op de Stationsstraat in het gezicht geslagen en in de bosjes geduwd. De man verklaarde tegenover de politie dat hij door twee mannen was geslagen en dat zij geld wilden. Het slachtoffer had geen geld op zak en werd vervolgens in de bosjes geduwd.

Een 57-jarige vrouw uit Assen werd even later op de Doevenkamp geslagen en geschopt door twee onbekende mannen. De mannen eisten geld en pakten de portemonnee van de vrouw af. De vrouw raakte bij deze gewelddadige straatroof gewond en werd ter controle per ambulance naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht.

Wie kent of herkent deze personen op de getoonde beelden?

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *