Update 17-02-2010: Overval op kledingreparatiezaak en Hennepkwekerij Groningen (Video)

Groningen • Het roofcoördinatieteam heeft tijdens het onderzoek naar de gewapende overval op het kledingatelier aan de Nieuweweg een hennepkwekerij aangetroffen.

Woensdagmorgen werd het kledingatelier door drie mannen overvallen. Het trio bedreigde een

47-jarig personeelslid uit Groningen met een vuurwapen. Na de overval ging het drietal er vandoor in de richting van de binnenstad. Door een alerte getuige, het inzetten van het zogenaamde ringensysteem en waarnemingen via cameratoezicht werden de drie verdachten snel door de politie aangehouden.

Hennepkwekerij

Na de overval werd door de recherche bij het (sporen)onderzoek in het atelier een afgesloten ruimte aangetroffen. Bij de daaropvolgende doorzoeking trof de politie in deze afgeschermde ruimte een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Hierbij werden 211 hennepplanten en een hoeveelheid softdrugs gevonden. De planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen.

Speurhond

Omdat de politie vermoedde dat de drie daders tijdens hun vlucht wapens en/of buit hadden weggegooid werd een politiespeurhond van het Korps landelijke Politiedienst ingezet. Bij dit onderzoek in de omgeving werden twee vuurwapens gevonden. Ook in de zaak werd een wapen gevonden. De politie heeft het vermoeden dat de gevonden wapens door de daders bij de overval zijn gebruikt. De forensische recherche onderzoekt de wapens. 

Vervolgonderzoek

De drie verdachten zitten nog vast en worden gehoord. Of de overval in verband staat met de aangetroffen hennepkwekerij is nog onduidelijk. De drie verdachten worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of het trio in bewaring wordt gesteld. Het onderzoek naar deze zaak is nog in volle gang.

16-02-2011:

Groningen – Met een bliksemactie heeft de politie woensdagmorgen in de binnenstad van Groningen drie overvallers (27, 35 en 36 jaar) uit Groningen aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht een kledingatelier aan de Nieuweweg te hebben overvallen.

Overval

Drie onbekende mannen kwamen iets na 11:00 uur een kleding-reparatiezaak aan de Nieuweweg binnen en bedreigden een 47-jarige personeelslid uit Groningen met een wapen. Na de overval ging het drietal er vandoor in de richting van de binnenstad.

112 en ringensysteem

Een alerte voorbijganger was getuige van de overval en belde direct het landelijk alarmnummer 112. Direct na de melding stelde de politie een ringensysteem in waarbij op strategische plaatsen werd gekeken of verdachte personen te zien waren. Het doel van het ringensysteem is het verhogen van heterdaadkracht. De overval werd ook via cameratoezicht waargenomen. De drie verdachten probeerden te ontkomen, maar konden snel door de politie in de omgeving worden achterhaald en aangehouden. In de omgeving vond een direct een uitgebreid onderzoek plaats. Er werden diverse getuigen en ondernemers gehoord. Ook werd een speurhond ingezet.

 
Licht gewond

Het slachtoffer raakte bij de overval licht gewond. Hij werd door ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk wat de overvallers bij de overval hebben buitgemaakt. Zij werden alle drie ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat.

Uw informatie

De politie heeft al meerdere getuigen gehoord. Toch zoekt de politie mensen die ook getuige zijn geweest van deze overval. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief)

Hoge prioriteit aan overvallen

Regiopolitie Groningen geeft overvallen een hoge prioriteit. Zo doet het korps zoveel mogelijk om overvallen te voorkomen én overvallen op te lossen. In dat kader werd er eind vorig jaar een grootschalig team gestart.

Foto’s en Film met dank aan: M.Nuvner

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *