Grote natuurbrandoefening in Drenthe ( Foto Update !!!)

Drenthe- Zaterdagmiddag vond er een grote natuurbrandoefening plaats in Drenthe. Verschillende brandweerkorpsen uit Drenthe werden even voor twaalf uur gealarmeerd. Ook brandweer Appelscha uit de gemeente Oostellingwerf werden ter assistentie gevraagd. Korpsen uit Vledder, Havelte, Dwingeloo en Ruinen gaan het vuur te lijf met vuurzwepen en tankauto’s.
 
Voor deze oefening heeft de brandweer een gedeelte van het heideveld in brand gestoken. Hiermee wordt tegelijkertijd het Heidehaantje bestreden. Dit is een kever die de heide aantast.
De brandweer houdt het omliggende gebied in de gaten zodat de brand ook niet te ver uitbreidt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van twee giertanks met water die het terrein verder nat houden om de jonge aangroei van bomen te beschermen.
 
Foto’s: R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *