Ajax makkelijk naar de volgende ronde UEFA-Cup.

Amsterdam – Donderdagavond speelde Ajax zijn tweede wedstrijd in de UEFA Cup tegen RSC Anderlecht. Met een 0-3 winst in Brussel was Ajax al bijna zeker van een plek bij de laatste zestien. Miralem Sulejmani scoorde in de 11e minuut de 1-0 na een mooie steekpass van Siem de Jong. Door de steekpass van de Jong kwam Sulejmani alleen tegen over de keeper te staan waarna hij het koelbloedig afronde. In de 15e minuut kreeg Ajax een tegenvaller te verwerken. Na een duel moest Eyong Enoh het veld verlaten met een blessure aan arm/schouder.

Na iets meer als vijf minuten na het eerste doelpunt scoorde Ajax op de zelfde manier. Na dit keer een steekpass van El Hamdaoui kwam wederom Sullimani alleen voor de keeper Proto van Anderlecht. Deze omspeelde Sullimani waarna hij keurig in schoot. Na de 2-0 kregen El Hamdaoui, Vertonhgen en Erikson nog kansen om de scoren te vergroten.

Aan het begin van de tweede helft werd Maarten Stekelenburg gewisseld in verband met liesklachten, hij werd vervangen door Verhoeven. Voor Verhoeven is dit zijn eerste Europese optreden dit jaar voor Ajax. Hij kreeg echter in de tweede helft weinig te doen. Ook Ajax creeërde de tweede helft weinig kansen en spaarde zijn krachten voor de wedstrijd deze zondag tegen PSV. Door de makkelijke winst van Ajax plaatste ze zich voor een plek bij de laatste zestien waarin ze Spartak Moskou ontvangen.

Foto’s: Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt