Auto te water na aanrijding.

Leeuwarden – Vrijdagochtend rond 10:30 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een auto te water op de Jan Jelles Hofleane.

Op de kruising met de Poptawei bleek een auto met twee mensen erin in het water te liggen. Een tankautospuit van de brandweer was snel ter plaatse. De brandweer begon dan ook direct met een poging om de mensen via de kofferbak uit de auto te krijgen.

Niet veel later kwamen ook de duikers van brandweer Leeuwarden ter plaatse, twee duikers ging toen direct het water in. De duikers konden via de passagiersdeur al vlot een man en vrouw uit de auto halen. Samen met brandweerpersoneel en andere hulpverleners werden beiden uit het water gehaald en overgedragen aan het ambulancepersoneel.

De man en vrouw zijn voor controle per ambulance naar het MCL gebracht. De te water geraakte auto reed over de Poptawei komende vanuit Marssum toen vanuit Westeinde(Hofleane) een auto de Poptawei opreed. Beiden raakten elkaar, waarna een van de auto’s een lantaarnpaal raakte en in het water belandde.

Foto’s met dank aan: E. Tjallings 112 Fryslan

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt