Grote uitslaande brand in Leeuwarden.

Leeuwarden – Vrijdagmiddag om omstreeks 12:20 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand op de Nieuweburen. Bij aankomst van de brandweer vlogen de vlammen al uit het dak. Het korps van Leeuwarden heeft de brand in eerste instantie van buitenaf moeten blussen aangezien het voor de brandweer te gevaarlijk was om de woning te betreden.

Tijdens hun inzet gebruikte het korps van Leeuwarden de one seven. Dit houdt in dat de brandweerauto’s zijn uitgerust met een drukluchtschuim systeem waarmee de brandweer zeer efficiënt branden kan blussen.

Bij de brand werd de assistentie van de blusgroep Marssum en de hoogwerker van Dokkum gevraagd. De brand is vermoedelijk op de zolder van het pand ontstaan. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. De bewoners die er net waren komen wonen, waren op het moment van de brand niet thuis. Om 13:35 uur werd door de brandweer het sein brandmeester gegeven.

De brandweer kon verkomen dat de brand kon overslaan naar naastgelegenpanden. De korpsen zijn lange tijd bezig geweest met het na-blussen.

Foto’s met dank aan: E.Tjalling 112 Fryslan

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *