Politieberichten:

Twee mannen aangehouden na overval op woning

Oosterwolde – De politie heeft in het onderzoek naar de overval op een woning in Oosterwolde aan De Fenne twee mannen van 18 – en 27 jaar aangehouden.

Dinsdagavond drongen vijf overvallers de woning binnen en bedreigden de aanwezige bewoners met vuurwapens. Eén van de bewoners werd door de overvallers vastgebonden en vervolgens mishandeld. Direct na de overval begon de politie een groot onderzoek. Al snel konden twee mannen van 18 – en 27 jaar in de omgeving van het dorp worden aangehouden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De politie heeft inmiddels sporenonderzoek verricht in en rondom de woning. Ook werd een buurtonderzoek gehouden. Aan het onderzoek werken zes rechercheurs. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Overval op woning

Oosterwolde – De politie stelt een onderzoek in naar een gewelddadige overval die dinsdagavond plaatsvond in een woning aan De Fenne in Oosterwolde. Tussen 20.40 uur en 22.30 uur werd bij de woning aangebeld. Toen de deur werd opengedaan werden de bewoners met vermoedelijk een vuurwapen bedreigd. De overvallers drongen vervolgens de woning binnen. In de woning waren nog vijf andere bewoners aanwezig. Eén van de bewoners werd mee genomen naar een andere ruimte waar hij werd mishandeld en vastgebonden. De andere bewoners werden door nog twee andere inmiddels gearriveerde overvallers ondervraagd en bedreigd om geld af te geven. Uiteindelijk verlieten de overvallers het pand. Het is nog onduidelijke wat er precies is weggenomen. De politie heeft in en rondom de woning sporenonderzoek verricht. Ook werd kort gesproken met de slachtoffers en getuigen. Deze gesprekken gaan vandaag verder. Ook zal vandaag een buurtonderzoek worden gehouden. Aan alle bewoners is slachtofferhulp aangeboden.

Makkinga, Oldeberkoop, Oosterwolde

Ooststellingwerf – De politie heeft dinsdagmorgen op 3 plaatsen in de gemeente Ooststellingwerf invallen gedaan in woningen en bedrijven in verband met de aanwezigheid van hennepkwekerijen. In Olderberkoop werd in een bedrijf aan de Stellingenweg een hennepkwekerij ontmanteld waarbij 850hennepplanten werden aangetroffen. De elektriciteit werd hier illegaal afgetapt.

In een bedrijf aan de Venekoten in Oosterwolde werd een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld met 59 planten. Ook in dit geval bleek de elektriciteit illegaal te zijn afgetapt.

In een bedrijf aan de Buterheideveld in Makkinga werd een hennepkwekerij ontmanteld met 89 planten. Daarnaast deed de Algemene Inspectie Dienst een onderzoek naar de bedrijfsomstandigheden van het bedrijf. In het bedrijf werden in een stal teveel varkens aangetroffen. 6 daarvan waren in een zo slechte conditie dat zij door een dierenarts moesten worden afgemaakt. In verband met het aantreffen van bovengenoemde hennepkwekerijen werd een 33-jarige inwoonster van Makkinga, een 23-jarige inwoner van Oosterwolde en een 61-jarige inwoner van Oldeberkoop aangehouden.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *