Hennepkwekerij ontdekt bij woningbrand in Zwiggelte. (Update!!)

Zwiggelte –  Om 20.46 uur werd de brandweer van Westerbork gealarmeerd voor een woningbrand aan het Zwiggelterveld in Zwiggelte. Echter bleek al snel dat de brand niet op het opgegeven adres woedde maar op het vakantiepark aan het oranjekanaal. Omdat er mogelijk nog mensen in het pand bevonden werd er al snel opgeschaald naar middelbrand.

Hierop werden ook het korps van Beilen gealarmeerd evenals de Hoogwerker van Hoogeveen. Dit omdat de Hoogwerker van Assen op dat moment nog onderweg was naar de schoorsteenbrand in Amen.

Bij aankomst van de politie bleek er inderdaad nog iemand in het pand te zijn. De bewoners zijn door de politie uit de woning gehaald en door omwonenden van het vakantiepark opgevangen.

De brandweer is de drie onder een kap woning van drie kanten binnengegaan om de brandhaard te vinden en onder controle te krijgen. Omdat de brand in het dak woedde is een deel van de dakbekleding verwijderd. De hoogwerker heeft van bovenaf assistentie verleend.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Door de brandweer is stichting Salvage ingezet. De drie woningen hebben zware schade opgelopen.

Foto’s: P.Koene en H.Huizinga Compact Media

Politiebericht:

Brand in woning; politie treft hennepkwekerij aan

ZWIGGELTE – Dinsdagavond kregen de hulpdiensten de melding van een brand in een woning aan Het Zwiggelterveld. De brandweer kon de brand snel blussen. Er vielen geen gewonden. Nadat het vuur geblust was bleek dat er een hennepkwekerij, van ongeveer 100 planten, was aangetroffen in de woning. Mogelijk dat dit de oorzaak van de brand is geweest. Onderzoek moet dit uitwijzen. In verband met de brand wordt de kwekerij later geruimd. De eigenaar wordt uitgenodigd op het politiebureau voor een verklaring.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *