Kantoor-brand in Drachten.

Drachten – Even voor 17:00 uur werd het korps van Drachten gealarmeerd voor een kantoor brand. Bij een werk en dagbesteding organisatie van Mindup aan de Tramlaan was brand uitgebroken. Bij aankomst van de hulpdiensten was er rookontwikkeling in het gebouw.

De gealarmeerde brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse waaronder een hoogwerker. Direct werd door de brandweer de twee one seven stralen ingezet. Hierdoor kon de brand snel geblust worden. Tijdens de brand heeft de politie het gebied afgezet om het publiek op afstand te houden. Ook een uit voorzorg gealarmeerde ambulance kwam ter plaatse maar hoefde niet in actie te komen.

De brand is vermoedelijk ontstaan nadat één van de medewerker een sigaret in een prullenbak heeft gegooid. Nadat de brandweer het gebouw geventileerd had konden zij weer terugkeren naar de kazerne.

Foto’s: Compact Media

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.