Feyenoord steelt overwinning bij Heerenveen.

Heerenveen – Zondagmiddag om 14:30 uur werd de zesentwintigste speelronde van de eredivisie afgerond. Hiervoor moesten de Rotterdammers op bezoek bij de Friezen. Het Abe Lenstra stadion was goed gevuld op deze zonnige zondag.

Heerenveen begon sterk aan de wedstrijd en zorgde voor de meeste kansen in de eerste helft. De ploeg van Ron Jans zette Feyenoord steeds snel vast waardoor Heerenveen vaak op het middenveld alweer de bal veroverde. Zo waren Assaidi en Dorst dichtbij een doelpunt voor de Friezen. De goed keepende Rob van Dijk, die als vervanging van Erwin Mulder voetbalde, die wegens familie omstandigheden de wedstrijd moest missen stond Heerenveen meerdere keren in de weg.

De tweede helft voerde de Friezen de druk verder op waardoor Heerenveen eigenlijk al met ruime cijfers voor had moeten staan na kansen van Grindheim, Assaidi en Dorst, die echter verzuimde te scoren werd er in de 78ste minuut  toch gescoord. Feyenoord had een counter ingezet, waarbij Luc Castaignos Leerdam wilde bereiken. De spits zag de bal via de schoen van Breuer weer terugkomen in zijn loop en kon dan ook keurig afronden.

Waardoor de club uit Rotterdam onverdient op 0-1 voor kwam te staan. SC Heerenveen kon ook in de laatste minuten van de wedstrijd niet meer gevaarlijk worden. Zodat Feyenoord met drie punten naar huis kon reizen.  

Foto’s: Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *