KNVB moet scheidsrechters eens vaker straffen op leggen.

Nederland – Veel voetbal liefhebbers vinden dat de KNVB  hun eigen scheidsrechters straffen op moeten leggen als zij belangrijke fouten hebben gemaakt. 

Zo is het Nederlands voetbal de laatste tijd gekenmerkt door fouten van scheidrechters in het betaald voetbal. Deze fouten doen vaak afbreuk aan het gehele voetbal waarbij wedstrijden soms sterk worden beinvloed. Ook zou er volgens de vele voetbal liefhebbers een eventuele vijfde man kunnen worden ingezet voor het bekijken van televisie beelden waar op dode spelmomenten terug gekomen  kan worden op de daarvoor gemaakte overtredingen of inschattingsfouten.

Zo begon het toen Swinkels van Willen II voor de tweede keer dit seizoen onterecht van nog wel dezelfde scheidsrechter rood kreeg en daar mee het verlies van de wedstrijd van Willem II in de kaart speelde. Deze kaarten werden achteraf weer kwijt gescholden maar hebben op dat moment de wedstrijden wel sterk beinvloed.

Ook in de wedstrijd tussen PSV en Ajax liet de scheidsrechter het van zich af weten toen de gewaarschuwde Toivonen Vertonghen een ouderwetse elleboogstoot gaf en onbestraft liet. Terwijl PSV eigenlijk deze wedstrijd met tien man verder had gemoeten. 

Zo zijn er ook nog de veel besproken wedstrijden van Twente waarin de scheidrechter zijn dag niet had en tussen Excelsior en PSV waar zeer makkelijk aan beide kanten penalty’s werden gegeven. Maar ook in de nationale beker werd makkelijk een gele kaart aan Utrecht speler Cornelisse gegeven waardoor zij al vroeg met tien man kwamen te staan.

En afgelopen weekend waren de Friezen erg boos op scheidsrechter Liesveld die de wedstrijd tussen Heerenveen en Feyenoord leidde en op bepaalde momenten de aandacht op eisde door makkelijk gele kaarten te gegeven voor overtredingen van de Friezen. Waarin de scheidrechter snel beinvloed was door de vele valpartijen van de Feyenoorders die op dat moment totaal niet in de wedstrijd zaten. Zo liet hij vergelijkende overtredingen van Feyenoorders onbestraft.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Nederlandse scheidrechters niet op top niveau mogen fluiten zoals de Champions League, UEFA en dan nog maar EK en WK buiten beschouwing gelaten.

Hieraan zou de KNVB er soms goed aan doen om bepaalde scheidrechter voor sommige wedstrijden te schorsen en het niveau van de Nederlandse scheidsrechters weer op peil te brengen.

Foto’s: Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *