Vijf aanhoudingen na overval juwelier (Video)

LEEUWARDEN – Dinsdagochtend rond kwart over tien vond er een gewapende overval plaats bij juwelier Kramer op de Nieuwestad.

Omstanders probeerden de daders nog tegen te houden maar werden tegen de grond gewerkt. Daarna zijn de daders gevlucht op een gereedstaande scooter. Een ambulance kwam rond half elf ter plaatse maar de geschrokken eigenaar hoefde niet vervoerd te worden naar het MCL.

Er werd een burgernet actie gestart waarna de scooter werd aangetroffen in een steeg nabij de Auke Stellingwerfstraat. De massaal uitgerukte politie omsingelde de wijk tussen Bleeklaan, Cambuursterpad en Tjerk Hiddesstraat waarna de politie drie daders (drie mannen en een vrouw) rond 11.45 uur kon aanhouden in de omgeving van de Eerste Koestraat en de Veestraat.

Om half een is een arrestatie eenheid een woning aan de 2e Koestraat binnengedrongen op zoek naar nog een verdachte, maar hier werd niemand aangetroffen. De politie heeft enkele uren sporenonderzoek gedaan bij de juwelier. Het is niet de eerste keer dat de juwelier slachtoffer is van criminaliteit; in januari vond er een ramkraak plaats.

Tekst: 112 Fryslan
Foto’s met dank aan: Robin Kiestra video112leeuwarden.nl
Video: Twitter Getuige     **Kan als schokkend worden ervaren**
 
Politiebericht:
 
Leeuwarden • De politie heeft dinsdagochtend vier inwoners van Leeuwarden van 15, 18, 19 en 47 jaar en een 39-jarige inwoonster van Feanwâlden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een juwelier aan de Nieuwestad.

Dinsdagochtend omstreeks 10.30 uur zagen getuigen dat de juwelier werd overvallen. Direct werd via 1-1-2 de politie gewaarschuwd. De twee overvallers verlieten vervolgens de winkel en stapten op een scooter. De juwelier en een omstander probeerden het duo nog te stoppen, maar dit lukte niet. De overvallers sloegen op de vlucht. Door de centralist van de Meldkamer Fryslân werd een Burgernetactie gestart en er werd een tweet geplaatst op  www.twitter.com/meldkamer_frl. Meerdere deelnemers van Burgernet belden met informatie. Een buurtagent zag op het Cambuursterpad een scooter staan. Hij had het sterke vermoeden dat dit deze scooter gebruikt was door de overvallers. In de omgeving werden vervolgens de vijf verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid van de overval. De vijf werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *