Man door auto overreden

Heerenveen • Bij een tragisch ongeluk donderdagavond op een afrit naar een parkeerkelder is een 86-jarige inwoner van Heerenveen overleden.

Schoonmaakactie
Een aantal bewoners van een flat aan het Burgemeester Kuperusplein hadden donderdag meegeholpen om de parkeerkelder onder hun flatgebouw schoon te maken. Deze schoonmaakactie duurde de hele dag. Om geen verkeer toe te laten was een afzetlint bij de ingang van de parkeergarage gespannen.

Opening
Rond 19.00 uur was alles klaar en kwamen enkele bewoners op het idee om het lint door te knippen en symbolisch de parkeergarage weer te ‘openen’. Een 86-jarige bewoner die ook geholpen had, werd gevraagd om het lint door te knippen. Als het lint zou zijn doorgeknipt zou een auto, die al boven aan de oprit stond, naar binnen rijden.

Ongeluk
Op het moment dat de 86-jarige met nog een bewoner op de oprit naar de parkeerkelder stond, stapte de bestuurster van de auto die naar binnen zou rijden even uit de auto. Zij zocht de toegangspas om de deur van de parkeerkelder te kunnen openen. Terwijl zij buiten de auto stond begon deze te rijden en rolde naar beneden. Het lukte het slachtoffer niet meer om tijdig van de afrit af te komen en hij kwam onder de auto terecht.

De gewaarschuwde hulpdiensten hebben assistentie verleend aan het zwaargewonde slachtoffer maar deze is ter plaatse overleden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Foto’s: Met dank aan Keimpe (Brandweer Heerenveen)

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *