Verdachte van mishandeling op camerabeelden. Update

Groningen • Een 21-jarige man uit Veendam heeft zich zaterdagochtend vrijwillig gemeld naar aanleiding van camerabeelden, die een dag eerder op het YouTube-kanaal van Regiopolitie Groningen waren geplaatst. De Veendammer had zichzelf op de beelden herkend.

Tijdens het verhoor bekende hij de 21-jarige Stadjer te hebben geslagen, terwijl hij een bierglas in zijn hand had. De Veendammer had volgens eigen zeggen geslagen in reactie op eerder geweld.

Van dit geweld heeft de verdachte alsnog aangifte gedaan. De man gaf aan zeer geschrokken te zijn van het incident. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling. De verdachte mocht na het verhoor het politiebureau verlaten. 

Diverse tips

De Groningse politie plaatste de beelden op YouTube naar aanleiding van een aangifte van een 21-jarige inwoner van Groningen. Hij raakte op donderdag 3 februari 2011 rond 04.00 uur gewond in café ‘De Tapperij’ op de Grote Markt in Groningen. Dankzij beelden van de camera’s in de binnenstad van Groningen beschikte de politie over beelden van de weglopende verdachte in de Gelkingestraat. Het filmpje op YouTube is meer dan 80.000 keer door geïnteresseerden bekeken. Er kwamen meerdere tips via de telefoon en Twitter binnen. De beelden werden direct na het bekend worden van de identiteit van de verdachte van YouTube gehaald.

Eerder bericht:

Groningen – Een 21-jarige inwoner van Groningen raakte op donderdag 03 februari 2011 rond 04.00 uur gewond in café ‘De Tapperij’ aan de Grote Markt in Groningen. De politie beschikt over beelden van de verdachte.

De Stadjer had onenigheid gekregen met een onbekende jongeman. De betreffende jongen sloeg hem vervolgens met een glas in zijn gezicht. De Stadjer raakte daarbij gewond aan zijn wang. Het slachtoffer ging zelf naar het ziekenhuis om zich aan zijn verwonding te laten behandelen.

De politie bestudeerde hierop de camerabeelden in de binnenstad. Hierop is de verdachte van de mishandeling te zien.

Het betreft een blanke man, ongeveer 20 a 22 jaar, normaal postuur, ongeveer 1.75 meter lang en donkerblond haar tot halverwege zijn nek. Hij droeg die nacht een donkere driekwart jas, een donkere broek, een blauw overhemd over de broek, schoenen met lichtgekleurde veters en zolen.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *