Natuurbrand in Appelscha.

Appelscha – Om 16:30 uur werd het korps van Appelscha wederom gealarmeerd voor een brand. Ook dit keer betrof het een natuurbrand dit maal in het natuurgebied tussen het recreatieterrein de Bongerd en de provinciale weg N381.

Ter plaatse stond een flink stuk natuur in brand van ongeveer 80 bij 40 meter. Het korps gaf na ongeveer een half uur het sein brandmeester. De brandweer heeft nog geruime tijd nageblust, hierbij werd ook een waterkanon ingezet.

De oorzaak van de brand is een weggeworpen sigaret, diegene die dat deed heeft zelf de brandweer gebeld en is zelf ook aan het blussen geslagen. Hierdoor heeft hij nogal wat rook binnen gekregen waardoor ook een ambulance ter plaatse kwam om de man te controleren.

Foto’s K. de Groot Regio Appelscha

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *