Natuurgebied in brand in Oldelamer.

Wolvega – Zondagmiddag heeft er een grote natuurbrand gewoed aan de Boelstraweg in Oldelamer met een oppervlakte van ongeveer 5 hectare . Om 12:12 uur werd diverse blusgroepenvan het korps van Wolvega gealarmeerd.

Ter plaatse bleek een groot stuk rietveld in brand te staan. Het vuur breidde zich snel uit waardoor er werd opgeschaald naar Middelbrand. Hierdoor kwam ook de brandweer van Scherpenzeel ter plaatse. Het vuur breidde zich uit naar een aantal hoogspanningsmasten die in het gebied stonden.

De brandweerkorpsen maakte een stoplijn zodat de elektrisiteitmasten geen gevaar meer vormde. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met het nablussen van het gebied. De brand is mogelijk ontstaan door brandstichting.

Op diverse locatie’s in het gebied werden enkele jerrycans aangetroffen.

Foto’s: E.Faber © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *