Grote brand verwoest bedrijf in Haren ( Update!!!)

Haren – Diverse omwonenden en voorbijgangers meldden om ongeveer 17.30 uur op zondag 3 april brand in een bedrijfspand aan het Felland 12 te Haren. Het betrof een pand van een reparatiebedrijf van huishoudelijke apparatuur. Toen het eerste blusvoertuig van het brandweerkorps van Haren ter plaatse kwam, kwam de rook al aan alle kanten naar buiten.

Kort daarop sloegen de vlammen uit het dak en nam de rook flink toe.  Aan omwonenden werd het advies gegeven om uit voorzorg ramen en deuren  te sluiten, om te voorkomen dat zij onnodig rook zouden binnen krijgen.  De rookwolk trok over een deel van Haren richting Onnen.
Nadat ook een tweede blusvoertuig van Haren en een ladderwagen uit  Groningen waren gearriveerd, werd vooral ingezet op het voorkomen van  uitbreiding van het vuur naar het naastgelegen pand. Het vuur verwoestte  de werkplaats van het pand volledig. Een brandscheidende wand voorkwam  grotendeels dat het vuur ook het kantoorgedeelte bereikte, maar ook dit  deel heeft veel rook- en roetschade. Omwonenden of naastgelegen bedrijfspanden zouden ook rookschade  kunnen hebben opgelopen. In dat geval kunnen zij contact opnemen met hun  eigen verzekeringsmaatschappij.
Om ongeveer 19.30 uur werd het sein brandmeester gegeven en was het  vuur volledig onder controle. Brandweer Haren was nog wel enige tijd  bezig met nablussen.
Oorzaak van de brand is op dit moment niet bekend. De Technische  Recherche zal hier onderzoek naar doen. Er hebben zich geen persoonlijke  ongevallen voorgedaan
Tekst: 112Nederland.nl
Foto’s H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *