Brand bij een rietgedekte woning in Siegerswoude.

Siegerswoude – Dinsdagmiddag brak er even na 16:00 uur een felle brand uit in een rietgedekte woning aan de Waskmerwei in Siegerswoude.

Bij aankomst van de brandweer van Ureterp bleek het vuur al over geslagen te zijn in de rietbedekking van de woonboerderij. De bewoners hebben nog geprobeerd de brand te blussen met behulp vaneen tuinslang echter bleek dit onbegonnen werk.

Om even voor 16:30 uur werd er opgeschaald naar middelbrand. De brandweer van Ureterp had problemen met de waterwinning waardoor de assistentie van het korps van Haulerwijk werd gevraagd. De korpsen hebben het vuur van

Bij het bestrijden van het vuur het de brandweer een deel van het rietgedekte dak verwijderd en zowel van binnen als buiten de woning geblust. De brandweer heeft kunnen verkomen dat de woning geheel is afgebrand, wel is er  rook en waterschade in de woning.

Foto’s: Zwaantje de Jong © 112 Marum en R.Koene © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *