Camper verwoest rotonde in Eelde (Update)

Eelde- Dinsdagmiddag om 17.21 uur werd de brandweer van Eelde gealarmeerd voor een eenzijdig verkeersongeval op de Burgemeester J.G.Legroweg. Ter plaatse bleek dat de bestuurder van een camper een enorme ravage op de rotonde met de groningerstraat had aangericht.

De bestuurder was om onduidelijke redenen in de berm gekomen om vervolgens een Volvo te schampen. De bestuurder van een Volvo kon gelukkig nog tijdig extra gas geven om erger te voorkomen. Nadat de camper de Volvo geraakt had werd de camper over de rotonde gelanceerd om aan de overzijde in get grasveld tot stilstand te komen.

De bestuurder van de camper is ter plekke door het aanwezige ambulancepersoneel gecontroleerd om later door de politie overgebracht te worden naar het politiebureau in Assen. De Verkeersongevallen analyse van de politie Drenthe heeft de ravage in kaart gebracht. De brandweer heeft het wegdek schoongeveegd en de firma Ziut heeft de loshangende kabels beveiligd.

Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft de beide voertuigen geborgen. Na anderhalf uur was de weg weer vrij.

Politiebericht: Bestuurder camper rijdt onder
invloed

EELDE – Agenten hebben dinsdagmiddag een
41-jarige man uit Purmerend aangehouden op de Burg. J.J. Legroweg. De man reed
in een camper met hoge snelheid rechtdoor over de rotonde. Hij raakte daarbij
een voertuig die voor de rotonde stilstond. Niemand raakte gewond. Wel is schade
ontstaan aan de voertuigen en de rotonde. De bestuurder bleek onder invloed, hij
blies 1130 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *