Grote Natuurbrand nabij Wapserveen (foto update!!)

Uffelte/Wapserveen- Zaterdagmiddag om 17:15 uur is er bij een natuurbrand aan de Studentenkampweg in Wapserveen een natuurgebied van 4 a 6 hectare verloren gegaan. Het brandweerkorps van Havelte was snel ter plaatse maar kon niet verkomen dat het vuur zich uitbreidde. Dit kwam mede doordat er in de omgeving niet direct water voor handen was.

Hierdoor werd er om 17:33 uur middelbrand gegeven waardoor ook het korps van Ruinen en Hoogeveen ter plaatse kwam. Door de enorme droogte van de afgelopen tijd greep de bos – heidebrand snel omzich heen. Het was voor de brandweer dan ook zeer lastig controle te krijgen op de situatie. Doordat het vuur ook in de bomen vloog ontstonden er steekvlammen van wel meters hoog.

Om 17:46 uur werd er opgeschaald naar grote brand. Waardoor meer korpsen uit de omgeving werden gealarmeerd. De brandweer kreeg het vuur rond 19:00 uur onder controle zodat de code brandmeester werd gegeven.

De brandweer kreeg tijdens de inzet hulp van boeren met giertanks, 112 fotografen en omstanders. Over de oorzaak van de brand is niks bekend. Volgens de politie wordt brandstichting niet uitgesloten.

Politiebericht:

De brand waarbij zaterdagmiddag- en avond een natuurgebied van ongeveer 3 hectare werd verwoest, blijkt door onvoorzichtigheid van twee met vuur spelende kinderen te zijn ontstaan. Een 12-jarige jongen uit Wapserveen en zijn 13-jarige uit Steenwijk afkomstige vriendje waren vuurtje aan het stoken toen het vuur hen ontkwam. Het duo biechtte zaterdag de brand thuis op waarna een vader de politie inseinde. Het natuurgebied is eigendom van defensie.

Foto’s: R.Koene © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

One thought on “Grote Natuurbrand nabij Wapserveen (foto update!!)

  • 9 april, 2011 at 19:42
    Permalink

    Ik ben er een uur geleden (nu 19:44) op de motor langs gereden. Vraag assistentie van de Chinooks die onlangs met 25.000 liter emmers zijn uitgerust.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *