Auto te water in Veenhuizen.

Veenhuizen – Woensdagavond even na 18:oo uur werd er een verkeersongeval gemeld waarbij een voertuig te water is geraakt aan de Hoofweg in Veenhuizen. De brandweer van Veenhuizen, Assen en Smilde waaronder de duikers werden voor de melding gealarmeerd.

Aanrijdend was het nog onduidelijk of er nog personen in het voertuig aanwezig waren. Bij aankomst van de brandweer Veenhuizen die snel ter plaatse was bleek al gauw dat de bestuurder zelfstandig zijn voertuig had verlaten. Hierdoor kon de melding voor de overige korpsen worden ingetrokken.

De bestuurder kwam uit de richting van Veenhuizen en reed richting Oosterwolde toen hij de controle over zijn voertuig verloor. De man verklaarde tegenover de politie dat zijn auto plots naar links schoot waardoor hij de andere weghelft over schoot en in een naastgelegen kanaal terecht kwam. 

De man is door het aanwezige ambulancepersoneel gecontroleerd. De man hield gelukkig alleen een nat pak aan over. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Aangezien de oorzaak van het ongeval een technisch mankement kan zijn is het voertuig door berger Dorenbos uit Norg uit het water gehaald en voor onderzoek overgebracht.

Politiebericht:

Auto te water

VEENHUIZEN – Woensdagavond reed een 36-jarige inwoner van Oosterwolde met zijn auto in het kanaal langs de Hoofdweg in Veenhuizen. De man klom zelf uit zijn zinkende auto en kon ongedeerd de wal bereiken. Mogelijk is de man in het water gereden door een technisch mankement aan de auto. De politie doet daar nader onderzoek naar.

Foto’s: R.Koene © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *